De naam

In de aanloop naar mijn nieuwe uitdaging, mijmer ik regelmatig. Zo ook over de naam. Die moet makkelijk zijn, herkenbaar en mijn werkzaamheden dekken. Uiteindelijk lag de basis hiervoor bij mijn jongste zoon.

Met zijn bijna 6 jaar oud deelde de voetbalclub hem bij de F-jes in. Net als alle voetballertjes wil ook hij het liefste scoren. Helaas voor hem lukt dat niet erg, waarschijnlijk omdat hij meestal als stormram in de verdediging wordt gezet. Daarentegen is hij ontzettend goed in het geven van voorzetten die regelmatig tot een scoringskans en zelfs doelpunten leiden! We noemen hem grappend de ‘koning van de assists’. Voor degenen die (net als ik tot een jaar daarvoor) geen idee hebben wat assist betekent: het geven van een beslissende pass waaruit gescoord wordt.

De naam moest weergeven wat ik leuk vind, goed kan én wil gaan doen: assisteren en ondersteunen. Bij voorkeur in de communicatie en het helpen van bedrijven bij het upgraden van commerciële uitlatingen. Aangevuld met zo nu en dan een ondersteunend traject op facilitair gebied. Zo ontstond Assist in Communicatie & Facility! Het dekt precies de lading, mét een knipoog naar de passie van mijn jongens.