De start

Het is 4 januari 2016, de jongens zitten op school. Ik start mijn laptop, zet een kop koffie en pak mijn to-do lijst erbij. Het lijkt een dag als alle anderen. Maar deze is zó anders. Het is immers mijn eerste werkdag als zzp-er! Of ‘zelfstandig ondernemer’, tipt mijn vader: dat is chiquer.

Deze eerste maand staat in het teken van voorbereiden: auto halen, rekening openen, VAR aanvragen, huisstijl maken, bedrijfsprofiel op papier zetten, website bouwen, visitekaartjes laten drukken en klanten werven.

Wat voelde ik mij trots toen de basis van mijn website af was en mijn eigen visitekaartjes in handen hield! En wat een spannend moment om op de ‘verzendknop’ te drukken om mijn eerste officiële voorstel te mailen. Ik geniet van de eerste kleine opdrachten: een website- en vacaturetekst. Oké, de één een vriendendienst in ruil voor een fotoshoot en de ander een paar uur werk, maar beide opdrachten geven mij zo veel voldoening! Als klap op de vuurpijl blijkt er ook belangstelling te zijn voor mijn diensten.

Wauw: het is nu echt begonnen! En wat is het leuk! Voor mijn oudste zoon gaat het niet snel genoeg (hij vraagt regelmatig of ik al klanten heb), maar ik kijk op deze eerste maand van ontwikkelen, bouwen en zaaien intens tevreden terug.

Lees meer over de beginperiode: